Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 Stängel Dill, abgezupft
- 1 rote Zwiebel (50 g), halbiert
- 1 Bund Radieschen
- 1 Apfel, rot (z.B. Elstar), geviertelt, entkernt
- 60 g Gewürzgurken, in Stücken
- 200 g Schmand
- 200 g Saure Sahne
- 30 g Sahne
- 1 EL Weißweinessig
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 500 g Wasser
- ½ TL Kümmel, ganz
- 700 g Kartoffeln, klein, mit Schale
- 8 Matjesfilets, küchenfertig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2605 kJ / 621 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15min
Lauwarmer Spargelsalat mit Reibekuchen
1 godz. 40 min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15min
Kabeljau in Senfsauce
40 min
Pochierter Porree mit Senf-Vinaigrette
45 Min
Graved Lachs
48 Std.
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10 min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40 min
Heringsstipp mit Drillingen
1 godz.
Matjesstulle mit Kressedip
2h 40min
Glückstädter Matjestopf
3 Std. 30 Min
Panierter Fisch mit Remoulade
40 min