Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Grünkohl, grobe Rispen entfernt, Blätter grob zerzupft
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- ½ rote Chilischote, frisch, entkernt
- 20 g Öl
- 2 Möhren, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 100 g Perlgraupen, fein
- 200 g Chorizo, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 1300 g Wasser
-
3
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1439 kJ / 344 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 Min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 Std. 10 Min
Graupensuppe
1 Std.
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 Min
Weißkohl-Kartoffel-Eintopf mit Kümmel
45 Min
Bunte Bohnensuppe
50 Min
Dänische Erbsensuppe
1 Std.
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50 Min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1 Std.
Wirsingsuppe
35 Min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 Std.
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 Min