Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 1 ¾ TL Salz
- 600 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (3 cm)
- 400 g Stielmus, große, ledrige Blätter entfernt (siehe Tipp), in Stücken (2 cm)
- 200 g Kabanossi, in Scheiben (1 cm)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 2 Prisen Muskat
- 2 Prisen Pfeffer
- 40 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Feta
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2021 kJ / 483 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40min
Stielmus-Untereinander
50min
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40min
Möhren-Fenchel-Durcheinander
45min
Steckrüben mit Kartoffeln
40min
Grünkohleintopf mit Würstchen
1h 20min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35min
Kartoffel-Rosenkohl-Stampf
40min
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35min
Steckrübenpüree
45min
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45min