Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 EL Butterschmalz
- 350 g Kartoffeln, in Stücken
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Bestreuen
- 450 g Chicorée
- 100 g Sahne
- 100 g Nordseekrabben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1095 kJ / 262 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilch-Gemüse-Eintopf
40 Min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 Min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 Min
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50 Min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Spinatsuppe mit Wildreis
45 Min
Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen
50 Min
Chicorée mit Schinken, Reis und Zitronensauce
50 Min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Ingwer-Spinat-Suppe
30 Min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45 Min
Exotische Spitzkohlsuppe
30 Min