Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 4 œufs
- 600 g d'asperges vertes, épluchées et coupées à la même longueur
- 200 g de beurre doux
- 3 branches de persil frais, ciselées finement
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2144 kJ / 519 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40min
Asperges sauce à l'orange
55min
Poireau à la moutarde
35min
Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron
1 Std. 10 Min
Eclosion sur son lit de verdure (zone 7)
1h 30min
Asperges et jambon sauce hollandaise
1h
Asperges sauce mousseline
1h
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1h
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12h 45min
Asperge et saumon sauce hollandaise
35min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50min
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50min