Sauce béarnaise

Sauce béarnaise

4.6 144 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

  • 2 c. à soupe d'estragon frais
  • 50 g d'échalotes
  • 3 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
  • 2 jaunes d'œufs
  • 125 g de beurre coupé en morceaux
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 branches de cerfeuil frais coupées en tronçons

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2 g
Kalorie 775 kJ / 188 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...