Sauce béarnaise
TM31 TM5 TM6

Sauce béarnaise

4.7 (125 ocen)

Składniki

  • 2 c. à soupe d'estragon frais
  • 50 g d'échalotes
  • 3 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
  • 2 jaunes d'œufs
  • 125 g de beurre, coupé en morceaux
  • ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 2 branches de cerfeuil frais, coupées en tronçons

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
775 kJ / 188 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
0 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy