Carbonade flamande

Carbonade flamande

3.5 342 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • 60 g d'huile neutre
  • 800 g de viande de bœuf à bourguignon, détaillé en cubes
  • 1 c. à soupe de vinaigre de cidre
  • 250 g d'oignons
  • 20 g de farine de blé
  • 650 g de bière brune
  • 200 g d'eau
  • 2 c. à soupe de cassonade
  • 3 tranches de pain d'épices émiettées
  • 1 branche de thym frais
  • 1 feuille de laurier frais
  • 1 morceau de carotte piqué avec 1 clou de girofle
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 62.3 g
Kalorie 2603 kJ / 619 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 32.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...