Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gousses d'ail
- 1 oignon, coupé en deux
- 5 g de gingembre frais
- 40 g d'huile neutre
- 900 g d'échine de porc, désossée, détaillée en cubes (3 cm)
- 4 c. à soupe de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 4 c. à soupe de sauce de soja
- 1 c. à soupe de sauce d'huître
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de sucre en poudre
- 300 g d'eau
- 5 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2835 kJ / 678 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
Alternatywne przepisy
Porc au caramel
45 min
Poitrine de porc à la sauce de soja
40 min
Colombo de porc
1 Std. 20 Min
Sauté de filet mignon aux petits oignons vinaigrés, sirop d'érable et raisin secs
45 min
Sauté de porc aigre-doux
1h
Bœuf aux cacahuètes
25min
Porc aigre-doux
45 min
Porc barbecue et épis de maïs
40 min
Rougail saucisse
50min
Porc aigre-doux à la purée
40 min
Echine au caramel, riz parfumé
1 Std. 15 Min
Sauté de porc sauce cacahuète
45 min