![Crème renversée au café Crème renversée au café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/864D8918-B3DD-41CB-9345-151EE9558A7D/Derivates/328b8f7c-affd-40e7-8cef-093be57ccd00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau froide
- ½ c. à café de jus de citron (opcjonalnie)
La crème au café
- 500 g de lait
- 3 œufs
- 3 c. à café de café instantané
- 70 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 854 kJ / 203 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de semoule
2h 45 min
Crème dessert à la vanille
3 godz. 40 min
Crème caramel
3 Std.
Crème onctueuse caramel-café
1h 45 min
Crème renversée au chocolat
1 Std.
Crème au café
2h 30 min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 godz. 20 min
Crème caramel, noix de coco et banane
5 godz.
Flan à la pistache
30min
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45min
Crème catalane
4 godz. 25 min
Crème renversée au caramel
4h 50min