Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de lait
- 10 g de rhum
- 20 g d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1316.8 kJ / 313.4 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain d'épices
1h 15 min
Palets solognots
1h
Broyé du Poitou
1h 15 min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3u. 50min
Minipanettoni
2h 30 min
Macaron de Saint-Emilion
1h
Fouace
3h 15 min
Cookies rhum-raisins
25 min