Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- sucre en poudre, pour le moule
- 300 g de grains de maïs doux en conserve, égouttés
- 100 g d'eau, et un peu pour le bain-marie
- 5 œufs
- 270 g de lait concentré sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 767.7 kJ / 183.5 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 91.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45min
Crêpes suzette
35min
Baba au rhum
3 Std.
Baba à la noix de coco
2h
Gâteau de semoule de maïs
50min
OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert
1 Std.
Chantilly au clou de girofle
20 Min
Millas
1 Std.
Malakoff à la crème anglaise
25 Min
Crème anglaise à l'orange
1 Std.
Flan individuel à la vanille
50min
Flan pâtissier
4h 25min