Velouté de patate douce et panais aux langoustines

Velouté de patate douce et panais aux langoustines

4.8 201 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 20 g de beurre doux
  • 400 g de patates douces détaillées en cubes (3 cm env.)
  • 200 g de panais détaillé en cubes (3 cm env.)
  • 900 g d'eau
  • ½ cube de bouillon de volaille
    ½ cube de bouillon de légumes
  • 1000 g de langoustines cuites
  • 100 g de lait concentré non sucré
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre 5 baies à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de lard type lardo di Colonnata
  • 10 brins de ciboulette fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19.7 g
Kalorie 1114 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 23.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...