Farci charentais

Farci charentais

3.9 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • 1 chou vert frisé moyen (1,5 kg)
  • 500 g d'eau
  • 3 c. à soupe d'huile de tournesol
  • 300 g d'oignons coupés en quatre
  • 4 gousses d'ail pelées et fendues en deux
  • 600 g de blette (vert et côtes), coupées en morceaux
  • 1 bouquet de persil plat frais (gros bouquet), effeuillé
  • 2 bouquets d'oseille nettoyés et coupés en morceaux
  • 1 bouquet de ciboulette fraîche grossièrement émincé
  • 5 œufs
  • 200 g de jambon cuit (le talon), coupé en dés (1 cm)
  • du sel
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 214 kcal / 890 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...