Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pasta secca tipo trofie
- 1 arancia, preferibilmente biologica
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 70 g di pistacchi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- pistacchi tritati q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2200 kJ / 526 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 Min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 Min
Pappardelle rucola e ricotta
1 Std.
Fusilli al pesce spada e mandorle
30 min
Trofie pesto e champignon
30 min
Farfalle pesto e gamberi
20 Min
Busiate in insalata con pesto all'arancia e pesce spada
20 Min
Nidi di tagliolini al pestato di pistacchio
20 Min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 min
Pesto di pistacchi
10 Min
Farfalle al salmone e pinoli
20 Min