Urządzenia i Akcesoria
Chutney śliwkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 słoiki
Składniki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego
-
200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
850 g śliwek ciemnych, przekrojonych na pół
-
150 g rodzynek
-
100 g czerwonego wina wytrawnego lub półwytrawnego
-
100 g miodu
-
50 g cukru trzcinowego
-
40 g octu balsamicznego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki goździków, mielonych
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2.9 g
Kalorie
1530 kJ /
365 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
6.7 g
Węglowodany
87.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Chutney z mango
40 min
Chutney truskawkowy
50 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min
Relish ogórkowy
1 godz. 30 min