Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego
- 200 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 850 g śliwek, ciemnych, przekrojonych na pół
- 150 g rodzynek
- 100 g czerwonego wina, wytrawnego lub półwytrawnego
- 100 g miodu
- 50 g cukru trzcinowego
- 40 g octu balsamicznego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki goździków, mielonych
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1530 kJ / 365 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 87.4 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney z mango
40min
Chutney z jabłek
1h 20min
Orientalny chutney z moreli
1 Std. 30 Min
Chutney truskawkowy
50min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 Min
Relish ogórkowy
1 Std. 30 Min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Musztarda z gruszek
1h 20min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 Std. 30 Min
Konfitura z czerwonej cebuli
40min
Chutney z czerwonej cebuli
24h
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min