
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g migdałów, blanszowanych
- 400 g wody, do namoczenia migdałów
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 4937.1 kJ / 1180 kcal
- Białko
- 42.8 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 105 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 19.8 g
- Sód
- 94 mg
Alternatywne przepisy
Napój kokosowy
10 min
Napój z orzechów laskowych
10 min
Napój z nasion konopi
10 min
Napój z orzeszków ziemnych z kardamonem
10 min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Napój owsiany
1 godz. 10 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Napój migdałowy z daktylami
1h 20min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Napój migdałowy
10 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min