Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g migdałów, blanszowanych
- 400 g wody, do namoczenia migdałów
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 493.7 kJ / 118 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 9.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napój z orzechów nerkowca
10min
Napój z orzechów laskowych
10min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Napój z nasion konopi
10min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Napój migdałowy
10min
Wegańskie „masło”
2 Std.
Wegańskie masło z aquafabą
2 Std. 25 Min
Napój kokosowy
10min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Mąka migdałowa
5 min