Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g migdałów, blanszowanych
- 400 g wody, do namoczenia migdałów
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 493.7 kJ / 118 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 9.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mąka migdałowa
5min
Napój migdałowy
10 min
Mąka gryczana
5min
Wegańskie „masło”
2h
Napój migdałowy z daktylami
1h 20min
Napój z nasion konopi
10 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30min
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Napój kokosowy
10 min
Napój owsiany
1 Std. 10 Min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 Std. 10 Min