Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g polenta (see Tips)
- 180 g raw sugar
- 2 lemons, zest (no white pith) and juice
- 1 lime, zest (no white pith) and juice
- 200 g butter, cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs
- 60 g spelt flour
- 2 tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1142.5 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 211 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin and turmeric loaf
1h 50min
Zucchini banana loaf
1h 45min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1h 25min
Peach and plum upside-down cake
50min
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Zucchini slice
45 min
Baked honey cheesecake
4 Std. 20 Min
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Zucchini pistachio loaf
1h 30min
Apricot macadamia biscuits
40min
Orange and almond cake
2h 20min