Coconut-lime rice pudding with caramelised pineapple

Coconut-lime rice pudding with caramelised pineapple

4.1 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Rice pudding
  • lime zested, no white pith and juiced (20 g)
    1
  • caster sugar
    60 g
  • Arborio rice
    200 g
  • canned coconut milk
    400 g
  • full cream milk
    380 - 400 g
  • eggs
    2
Caramelised pineapple
  • butter
    30 g
  • fresh pineapple (approx. 400 g), flesh only, core removed and cut into wedges (1-2 cm) or 440 g canned pineapple slices
    ½
  • pecans (optional)
    2 tbsp
  • dark brown sugar
    3 tbsp
  • mixed spices
    ½ tsp
  • water
    2 tbsp
  • shredded coconut toasted
    20 - 40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 483 kcal / 2028 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 93.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...