Raw chocolate beetroot cake

Raw chocolate beetroot cake

4.2 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 portions

Składniki

Cake
  • olive oil for greasing
  • almonds
    200 g
  • raw beetroots (approx. 350 g), peeled and cut into pieces (3 cm); plus extra peeled and spiralized for decorating
    2
  • carrot (approx. 135 g), cut into pieces
    1
  • shredded coconut
    120 g
  • orange zest only, no white pith (optional)
    1
  • psyllium husk
    2 tbsp
  • pitted dates (approx. 80 g)
    15
  • pure maple syrup
    140 g
  • raw cacao powder
    80 g
  • chia seeds
    30 g
  • flaxseeds (linseeds)
    30 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • salt
    ¼ tsp
Chocolate icing
  • raw cacao butter
    250 g
  • cashews
    125 g
  • chia seeds
    40 g
  • pure maple syrup
    220 g
  • water
    110 g
  • raw cacao powder
    60 g
  • salt
    ¼ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 77.2 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1499.2 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 22.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...