Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli

Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli

4.5 110 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

  • 140 g di grano saraceno
  • 165 g di mandorle pelate
  • 4 uova
  • 170 g di burro a pezzi
  • 160 g di zucchero
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 35 g di fecola di patate
  • 50 g di mirtilli freschi
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.6 g
Kalorie 1615 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 29.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...