Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di grano saraceno
- 165 g di mandorle pelate
- 4 uova
- 170 g di burro a pezzi
- 160 g di zucchero
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 35 g di fecola di patate
- 50 g di mirtilli freschi
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di grano saraceno e pesche (senza glutine)
1 Std. 50 Min
Plumcake pesche e farro con latte di soia
1 Std. 10 Min
Muffin integrali alle mele (senza glutine)
45min
Torta di farro alle mandorle e prugne
1 godz. 5 min
Torta di carote con farina di riso
1 Std.
Torta integrale di mele
45min
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1 Std. 10 Min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1 Std.
Torta di grano saraceno alle fragole
1 Std.
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1 Std.
Torta alle nocciole senza farina
55 min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min