Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- breadcrumbs, for sprinkling
- 120 g wholemeal bread, torn in pieces
- 200 g milk
- 3 medium eggs, separated
- 2 pinches fine sea salt, or to taste
- 100 g walnut halves
- 550 g cooked chickpeas (drained weight)
- 6 garlic cloves
- 250 g onions, quartered
- 550 g tomatoes, quartered
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Lentil moussaka
2h 20min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Chickpea soup with spinach
40 min
Tomato and Vegetable Quiche
1 Std. 45 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Lentil Moussaka
2h 20min
Vegetable Stroganoff
30 Min
Carrot and Peanut Bake
55 min
Stuffed Vegetables
1h 5 min
Vegetable Tart
1h 15min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min