Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary
- 80 g extra virgin olive oil
- 20 g red wine vinegar
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 750 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3 cm)
- 250 g cherry tomatoes
- 5 juniper berries
- 20 black olives
- 300 g courgettes, cut in pieces (1.5 cm)
- 200 g aubergines, cut in pieces (1.5 cm)
- 150 g red peppers, cut in pieces (1.5 cm)
- 1000 g water
- 20 g fresh basil leaves (optional)
- 1 lemon, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2279 kJ / 545 kcal
- Białko
- 47.9 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
Alternatywne przepisy
Balsamic Salmon and Courgette Noodles
25min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 min
Pork with Spinach Lentils
20 min
Cod with citrus butter
50min
Pork tenderloin with mustard sauce
35min
Basque Chicken
1h 10min
Veracruz Fish
30 min
Creamy mustard chicken stew
40 min
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
1h
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Mediterranean Turkey Roulades
45 min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h