Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary
- 80 g extra virgin olive oil
- 20 g red wine vinegar
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 750 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3 cm)
- 250 g cherry tomatoes
- 5 juniper berries
- 20 black olives
- 300 g courgettes, cut in pieces (1.5 cm)
- 200 g aubergines, cut in pieces (1.5 cm)
- 150 g red peppers, cut in pieces (1.5 cm)
- 1000 g water
- 20 g fresh basil leaves (optional)
- 1 lemon, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2279 kJ / 545 kcal
- Białko
- 47.9 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
Alternatywne przepisy
Asian-style Chicken, Rice and Vegetables
40 min
Spelt bread
1 Std. 45 Min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35 min
Chicken Tagine
25 min
Veracruz Fish
30min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 min
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 min
Chicken, Aubergine, Spinach and Lentil Curry, Quick Flatbreads, Frozen Fruit Sorbet
1h
Steak Provençal Pie
2 Std. 15 Min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30min