Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Potato Tortilla
- 200 g onions, quartered
- 200 g extra virgin olive oil
- 400 - 600 g potatoes, peeled and thinly sliced
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 6 large eggs
Salsa
- 200 - 250 g onions, quartered
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp tomato purée
- 100 g white wine
- 300 g water
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cloves
- 1 Tbsp fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Tomato Soup
25 Min
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35 Min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 Std. 40 Min
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40 Min
Red Pepper Houmous
5min
Bircher Muesli
8 godz. 10 min
Coconut Rice with Asian-inspired Pork and Eggs
40 Min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam
Ninguna valoración
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5h
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2 Std. 35 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min