Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Potato Tortilla
- 200 g onions, quartered
- 200 g extra virgin olive oil
- 400 - 600 g potatoes, peeled and thinly sliced
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 6 large eggs
Salsa
- 200 - 250 g onions, quartered
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp tomato purée
- 100 g white wine
- 300 g water
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cloves
- 1 Tbsp fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Fajitas
1j
Vegetarian Chilli
1 godz. 5 min
Green Goodness Soup
10 min
Chickpea Stew with Vegetables
50 menit
Barbecue Beanburger Sliders
1h 50min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 Std. 40 Min
Guacamole
5 min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 Min
Vegetable Spring Rolls
2j 10 menit
Mexican Black Bean Dip with Healthy Tortilla Chips
20 min
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Neapolitan Sauce
1j