Tortilla with Spanish Salsa
TM6 TM5 TM31

Tortilla with Spanish Salsa

3.0 (9 ocen)

Składniki

Potato Tortilla

  • 200 g onions, quartered
  • 200 g extra virgin olive oil
  • 400 - 600 g potatoes, peeled and thinly sliced
  • 1 ¼ tsp fine sea salt
  • 6 large eggs

Salsa

  • 200 - 250 g onions, quartered
  • 50 g extra virgin olive oil
  • 2 garlic cloves
  • 1 Tbsp tomato purée
  • 100 g white wine
  • 300 g water
  • ¼ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 1 pinch ground nutmeg
  • 1 pinch ground cloves
  • 1 Tbsp fresh parsley, leaves only, roughly chopped

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1292 kJ / 309 kcal
Białko
10.2 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
22.3 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy