Urządzenia i Akcesoria
Tortilla with Spanish Salsa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Potato Tortilla
-
onions quartered200 g
-
extra virgin olive oil200 g
-
potatoes peeled and thinly sliced400 - 600 g
-
fine sea salt1 ¼ tsp
-
large eggs6
Salsa
-
onions quartered200 - 250 g
-
extra virgin olive oil50 g
-
garlic cloves2
-
tomato purée1 Tbsp
-
white wine100 g
-
water300 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
-
ground cloves1 pinch
-
fresh parsley leaves only, roughly chopped1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10.2 g
Kalorie
1292 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
22.3 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Pepper Houmous
5 min
Baked Penne with Vegetables
1 godz. 5 min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 godz. 10 min
Mackerel and Lemon Trofie
30 min
Onion soup
1 godz. 10 min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40 min
Spicy Potatoes
1 godz.
Lasagne Bolognese
2 godz. 30 min
Guacamole
5 min
Vegetable pasta sauce
40 min
Vegetable Soup, Eggs En Cocotte with Spinach
1 godz.