Urządzenia i Akcesoria
Tortilla with Spanish Salsa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Potato Tortilla
-
onions quartered200 g
-
extra virgin olive oil200 g
-
potatoes peeled and thinly sliced400 - 600 g
-
fine sea salt1 ¼ tsp
-
large eggs6
Salsa
-
onions quartered200 - 250 g
-
extra virgin olive oil50 g
-
garlic cloves2
-
tomato purée1 Tbsp
-
white wine100 g
-
water300 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
-
ground cloves1 pinch
-
fresh parsley leaves only, roughly chopped1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10.2 g
Kalorie
1292 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
22.3 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1 godz. 40 min
Spicy Potatoes
1 godz.
Leftover Curry
1 godz. 10 min
Steamed Thai-style fish cakes
45 min
Black-eyed Bean Stew with Baby Squid
5 godz. 15 min
Mexican Chicken Soup
40 min
Chickpea Gratin
1 godz.
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 min
Steamed Salmon Parcels
55 min
Mushroom pie
1 godz. 40 min
Neapolitan Sauce
1 godz.