
Urządzenia i Akcesoria
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)200 g
-
courgette ends removed700 g
-
peanuts, roasted, salted40 g
-
dried rosemary¾ tsp
-
fresh chives cut in pieces10 g
-
medium eggs5
-
fine sea salt2 tsp
-
ground black pepper1 ½ tsp
-
cornflour2 Tbsp
-
olive oil20 g
-
garlic clove1
-
fresh red chilli small, halved, deseeded if desired1
-
Greek yoghurt250 g
-
sweet smoked paprika1 tsp
-
lemon finely grated zest only½
-
dried oregano1 tsp
Wartości odżywcze na 6 portions
Kalorie
2054 kcal /
8593.9 kJ
Białko
151 g
Tłuszcz
123.6 g
Węglowodany
88.3 g
Błonnik
15.9 g
Tłuszcz nasycony
47.8 g
Sód
8001.3 mg