Wersje kompatybilne
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g lentils
- water, for soaking
Mayonnaise
- 250 g groundnut oil
- 50 g olive oil
- 15 g lemon juice
- 100 g soya milk
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
Bread
- 150 g sweet potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 400 g water
- 100 g cooked beetroot, cut in pieces
-
25
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried instant yeast - 500 g bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
Burgers
- 1000 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 70 g bread, torn in pieces
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 100 g red onions, quartered
- 50 g wheat germ
- 25 g olive oil, plus extra for frying
- fresh spinach leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2473 kJ / 591 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Quinoa and Chia Chips
45min
Lentil loaf
1 Std. 55 Min
Vegan bean burger
1h 20min
Vegan Burger
5 Std.
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 Std. 15 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Courgette and Carrot Loaf
45min
Vegan Bean Burgers
1h 20min