Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Millet-stuffed Cabbage Rolls
-
250
g millet grains
lub 250 g bulgur wheat - 1200 g water
- 6 - 12 savoy cabbage leaves (6 large leaves or 12 small leaves)
- 180 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 200 g fresh mushrooms (e.g. button, wild, shiitake)
- 20 g unsalted butter, diced
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- ½ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
Sauce
- 30 g unsalted butter, diced
- 80 g double cream
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Garlic and White Bean Stew
50 min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Dill Stuffed Peppers
5min
Creamy White Beans and Leeks
20min
Onion Soup
1h
Portuguese Leeks
45 min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1h 15 min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1h 15 min