Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Millet-stuffed Cabbage Rolls
-
250
g millet grains
lub 250 g bulgur wheat - 1200 g water
- 6 - 12 savoy cabbage leaves (6 large leaves or 12 small leaves)
- 180 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 200 g fresh mushrooms (e.g. button, wild, shiitake)
- 20 g unsalted butter, diced
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- ½ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
Sauce
- 30 g unsalted butter, diced
- 80 g double cream
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 godz. 15 min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 min
Seafood Salad with Pearl Barley
1 Std. 35 Min
Quinoa Broth
35 min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1h
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1h
Mushroom and Spinach Risotto
55 min