Ensalada templada de lentejas y judías verdes con salmón

Ensalada templada de lentejas y judías verdes con salmón

4.0 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 400 - 450 g de tomate troceado en conserva
    400 - 450 g de tomates pera, pelados en trozos
  • 10 g de azúcar
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra y un chorrito más para aliñar
  • 3 pellizcos de sal
  • 400 g de lentejas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
  • 1 lomo de salmón fresco sin piel ni espinas (250 g) salpimentado
  • 400 g de judías verdes redondas congeladas en trozos
  • 1 cucharadita de semillas de sésamo tostado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 14.93 g
Kalorie 1018 kJ / 244 kcal
Tłuszcz 14.03 g
Błonnik 6.18 g
Węglowodany 14.41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...