Pasta con lentejas y salchichas

Pasta con lentejas y salchichas

3.4 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 ración

Składniki

  • 50 g de zanahoria en trozos
  • 1 chalota en mitades
  • 6 - 8 hojas de albahaca fresca
    1 cucharadita de albahaca seca
  • 30 g de aceite de oliva
  • 200 g de salchichas blancas frescas sin piel, en trozos
  • 700 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de verduras
  • ½ cucharadita sal
  • 300 g de pasta corta seca
  • 200 g de lentejas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
  • 10 g de vinagre balsámico (opcjonalnie)
  • 3 - 4 pellizcos de pimienta negra molida
  • 4 - 6 hojas de albahaca fresca para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 684.4 mg
Białko 23.2 g
Kalorie 2432.3 kJ / 581.3 kcal
Tłuszcz 21.4 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 66.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...