Bacalao al jengibre con arroz y verduras

Bacalao al jengibre con arroz y verduras

3.9 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 2 dientes de ajo
  • 25 g de jengibre fresco pelado, en trozos
  • 30 g de aceite de sésamo
  • 25 g de miel
  • 60 g salsa de soja
  • 1200 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 200 g de arroz de grano largo
  • 250 g de bulbo de hinojo en trozos
  • 4 lomos de bacalao al punto de sal (aprox. 125 g cada uno)
  • 80 g de puerro en rodajas de 5 mm
  • 80 g de zanahoria en bastones de 5x0.5 mm
  • 1 lima en rodajas, para decorar
  • 1 - 2 ramitas perejil fresco (solo las hojas)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1312.3 mg
Białko 47.6 g
Kalorie 2166.5 kJ / 517.8 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 58.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...