Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4
lomos de bacalao fresco (aprox. 600 g) salpimentados
lub 4 lomos de merluza (aprox. 600 g) salpimentados - 500 g de tomate maduro
- 130 g de cebolla en trozos
- 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva (y algo más para regar)
- 400 g de calabacín con piel en dados de 1.5 cm
- ½ cucharadita de chile seco desmenuzado
- ½ cucharadita de comino molido
- ½ cucharadita de semillas de cilantro molidas
- ½ cucharadita de alcaravea molida
- 4 ramitas de tomillo fresco
- 1 cucharadita rasa de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 28 - 32 aceitunas negras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 711.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1h
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2h 40min
Pollo al estilo marroquí con cuscús (Melilla)
30 min
Bacalao mozárabe
50 Min
Vindaloo de cordero - India
1h 40min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 min
Curry de batatas y brócoli
20min
Salmón tikka con arroz basmati - India
25 min
Cordero garam masala con arroz basmati
50 Min
Sopa asiática de champiñones al curry (sin gluten)
25 min
Curry vietnamita de pescado
45min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10min