Tayín de bacalao (Marruecos)

Tayín de bacalao (Marruecos)

4.6 65 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • lomos de bacalao fresco (aprox. 600 g) salpimentados
    4
    4 lomos de merluza, (aprox. 600 g) salpimentados
  • de tomate maduro
    500 g
  • de cebolla en trozos
    130 g
  • dientes de ajo
    3
  • de aceite de oliva (y algo más para regar)
    30 g
  • de calabacín con piel en dados de 1.5 cm
    400 g
  • de chile seco desmenuzado
    ½ cucharadita
  • de comino molido
    ½ cucharadita
  • de semillas de cilantro molidas
    ½ cucharadita
  • de alcaravea molida
    ½ cucharadita
  • de tomillo fresco
    4 ramitas
  • de sal
    1 cucharadita rasa
  • de pimienta molida
    1 - 2 pellizcos
  • aceitunas negras
    28 - 32

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 268 kcal / 1121 kJ
Białko 30.9 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 711.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...