Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sémifrio
- 9 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de sucre en poudre
- 150 g de pêches, détaillées en dés
- 150 g d'abricots frais, détaillés en dés
- 60 g de miel
- 1 branche de thym frais
- 15 g de jus de citron
- 500 g de ricotta
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
Le décor de fruits frais
- 50 g de pêches, émincées en lamelles
- 50 g d'abricots frais, émincés en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1724 kJ / 411 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Menu gourmand - Vacherin poire-chocolat
19 Std.
Patience aux fruits d'été
13h
Domino aux fraises
13h
Bavarois cerise-pistache
6h 30min
Bavarois à l'abricot
12h
Vacherin glacé à l'abricot
4 Std. 30 Min
Mousse à l'abricot
3h 30min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45min
Entremets coco-passion-papaye
24h
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
Bavarois aux fraises
6 godz. 25 min
Délice pomme-speculoos
12h