Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de biscuits sablés au beurre
- 75 g d'écorce d'orange confite, coupée en morceaux
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 80 g de lait
- 75 g de noisettes entières, décortiquées
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de rhum (opcjonalnie)
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 816 kJ / 196 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Bouchées truffées noisette-café
50 Min
Fridge cake de Noël
3 Std. 15 Min
Petits chocolats à la liqueur
3u. 10min
Truffes chocolat-noisette
12h
Bouchée croquante à l'abricot
24 Std. 55 Min
Mystère au chocolat
8 godz. 30 min
Rochers aux amandes et à la stévia sans sucre ajouté
15 Min
Parfait chocolat et thé fleuri
3u. 55min
Mini-lingots marron-chocolat
40 Min
Fruits déguisés
45 Min
Briouats
35 Min