Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cerises en bocal, dénoyautées et égouttées
- 90 g de sucre roux
- 125 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 60 g de beurre doux et mou
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de lait demi-écrémé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1073 kJ / 256 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de raisin à l'huile d'olive
1h 15 min
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2h 10min
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55min
Crumble de rhubarbe, fraise et noix de coco
40min
Tôt-fait à la rhubarbe
1h 15 min
Tarte aux mirabelles
50min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Flaugnarde aux poires
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min