Tarama et ses miniblinis

Tarama et ses miniblinis

4.4 36 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

Les miniblinis
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 350 g de lait demi-écrémé
  • 200 g de farine de blé bise (T 80)
  • 200 g de farine de blé type 55
  • 3 œufs
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
Le tarama
  • 130 g d'œufs de cabillaud fumés
    130 g d'œufs de poisson noirs fumés, fumés
  • 3 tranches de pain de mie complet sans la croûte et coupées en morceaux
  • 1 c. à café de moutarde forte
  • le jus d'un citron jaune
  • 80 g de fromage frais
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 100 g d'huile neutre et un peu pour la cuisson des blinis

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18.7 g
Kalorie 2260 kJ / 540 kcal
Tłuszcz 28.7 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...