Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise

Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise

3.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Le gâteau de semoule
  • de zeste de citron jaune non traité
    1 c. à soupe
  • gousse de vanille fendue
    1
  • bâton de cannelle
    1
  • de nectar d'abricot
    700 g
  • de semoule de blé dur fine
    100 g
  • de mascarpone
    50 g
  • de sucre en poudre
    20 g
  • abricots frais bien mûrs, coupés en quatre
    6
La crème anglaise
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de sucre vanillé maison
    10 g
  • de lait demi-écrémé
    400 g
  • le zeste d'un citron vert non traité râpé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 314 kcal / 1330 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 51.3 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...