Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pannacotta
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g de sucre en poudre
- 1 zeste de citron jaune non traité
- 300 g de lait
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le lemon curd
- 1 citron jaune non traité (zeste et 60 g de jus env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre doux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1409 kJ / 338 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Tarte au citron destructurée
20min
Verrines à l'orange
1h 15min
Tarte au citron destructurée
20min
Minipannacottas à la pistache
6 Std. 20 Min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Le drômois
12h 45min
Mousse de yaourt au citron
3h 20min
Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises
4ωρ. 40 λεπτ.
Bavarois à l'abricot
12h
Pannacottas after eight
5h 35min
Crème renversée au café
2h
Crème catalane
4h 25min