Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de cerneaux de noix
- 120 g de beurre doux
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 200 g de farine de blé
La garniture
- 250 g de cerneaux de noix
- 125 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
- 35 g de beurre demi-sel
- 75 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3107.5 kJ / 747.8 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 57.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau basque à la confiture de cerises
50min
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2 Std.
Tarte soufflée au citron
3 godz. 35 min
Tarte à la praline
3u. 20min
Chou salé aux choux de Bruxelles et crème au chèvre
1hod. 40min
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Tarte au citron de Menton
1小时 15 分钟
Tarte au chocolat et noix du Périgord
1小时 15 分钟
Tatin de poires
2 Std. 40 Min
Royal au chocolat
3h 30min
Gâteau de Santiago
35min
Mont-blanc revisité
4h 20min