Tarte amandine aux cerises

Tarte amandine aux cerises

4.4 76 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La pâte
  • de beurre mou
    130 g
  • de sucre
    130 g
  • de graines de pavot
    20 g
  • de farine
    240 g
  • de sel
    1 pincée
  • œuf
    1
  • jaune d'œuf
    1
La garniture
  • de poudre d'amande
    110 g
  • de beurre mou et 10 g pour le moule
    110 g
  • de sucre en poudre
    90 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de farine de blé
    40 g
  • de liqueur de cerise
    10 g
    10 g de sirop de cerise
  • de cerises
    400 - 500 g
  • de sucre glace pour le décor
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 648 kcal / 2694 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...