![Fouace Fouace](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B43DF97-9EC1-40B2-88B0-03653DCEB620/Derivates/4cfdf430-4e28-4582-87d8-b910369e6cc0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 145 g de lait
- 1 cube de levure boulangère fraîche, émietté
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé, et un peu pou fariner
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1675.3 kJ / 399.1 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 27.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastis landais
2 Std. 30 Min
Gâteau de ménage
2h 45min
Brioche à la fleur d'oranger
5 godz.
Le pain bénit
2 Std. 30 Min
Brioche des Rois aux orangettes
2h 20min
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1 Std. 30 Min
Gâteau façon panettone
3 Std.
Papet jurassien
2h 45min
Kampanisu (biscuits finlandais)
30 Min
Brutti e buoni "moches mais bons"
40 分钟
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Pasteras aux pommes
25 dk