
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de sucre glace maison
- 200 g de beurre doux coupé en morceaux
- 370 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
La garniture
- 500 g de rhubarbe coupée en tronçons (1 cm env.)
- 200 g de sucre en poudre
- 500 g de fraises équeutées
- 50 g de blancs d'œufs (2 blancs)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 539 kcal / 2269 kJ
- Białko
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Węglowodany
- 76.4 g