Tarte meringuée fraise-rhubarbe

Tarte meringuée fraise-rhubarbe

4.3 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

La pâte brisée
  • de sucre glace maison
    100 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    370 g
  • œuf
    1
  • de sucre vanillé maison
    1 ½ c. à café
La garniture
  • de rhubarbe coupée en tronçons (1 cm env.)
    500 g
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de fraises équeutées
    500 g
  • de blancs d'œufs (2 blancs)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 539 kcal / 2269 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 76.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...