Tarte meringuée fraise-rhubarbe

Tarte meringuée fraise-rhubarbe

4.3 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

La pâte brisée
  • 100 g de sucre glace maison
  • 200 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 370 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 œuf
  • 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
La garniture
  • 500 g de rhubarbe coupée en tronçons (1 cm env.)
  • 200 g de sucre en poudre
  • 500 g de fraises équeutées
  • 50 g de blancs d'œufs (2 blancs)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.3 g
Kalorie 2269 kJ / 539 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 76.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...