Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre
- 280 g de sucre en poudre
- 6 clémentines non traitées (4 clémentines, zeste et jus)
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 œufs
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1606.5 kJ / 383.4 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35 Min
Moelleux aux pommes
50 min
Cake framboise-chocolat blanc
50 min
Cake à l'abricot
50 min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3 godz. 35 min
Gâteau aux fruits
55min
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Flaugnarde aux poires
50 min
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Quatre-quarts à l'ananas
45 Min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.