Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues

Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues

3.9 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 portions

Składniki

La compotée de mangues
  • de mangue mûre coupée en morceaux (1-2 mangues en fonction des variétés)
    250 g
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
  • le jus d'un citron vert
La mousse mascarpone
  • œufs blancs et jaunes séparés
    3
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de safran en poudre
    1 dose
  • de mascarpone
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 292 kcal / 1227 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...