Wersje kompatybilne
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée de mangues
- 250 g de mangue mûre, coupée en morceaux (1-2 mangues en fonction des variétés)
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- le jus d'un citron vert
La mousse mascarpone
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 80 g de sucre en poudre
- 1 dose de safran en poudre
- 250 g de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1227 kJ / 292 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu choco-pistache en verrines
3 Std. 30 Min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Verrine fraise-chocolat blanc
1h 45min
Cheesecake fraise-citron vert
5h
Moelleux au mascarpone et caramel
35 Min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40 Min
Entremets mangue-coco
2h 25 min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 godz. 30 min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2 godz. 30 min