Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 250 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 80 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de jaunes d'œufs (7-8 jaunes d'œufs)
- 200 g de sucre en poudre
- 3 c. à café de levure chimique (1 sachet et demi)
- 150 g d'amandes en poudre
- 60 g de rhum
Le glaçage
- 1 blanc d'œuf
- 275 g de sucre glace
- 60 g de rhum
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2367 kJ / 563.1 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau coton
1 Std. 45 Min
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Far aux pruneaux
1小时 35 分钟
Gâteau de rêve danois
1小时
Runebergstarta (Gâteaux aux amandes et au rhum)
45 Min
Gâteau nantais et glace au rhum
13 Std. 15 Min
Gâteau nantais
1小时
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55min
Financier aux pommes façon tatin
55min
Fondant au chocolat de La Baule
13h
Cobbler aux pommes
1hod. 40min
Far aux pommes
1小时