
Urządzenia i Akcesoria
Madras curry powder
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
135 g
Składniki
-
fresh curry leaves20
-
dried long red chillies5
-
black peppercorns1 tbsp
-
coriander seeds2 ½ tbsp
-
cumin seeds1 tbsp
-
fenugreek seeds2 tbsp
-
fennel seeds1 tbsp
-
black mustard seeds2 tsp
-
allspice berries1 tsp
-
ground turmeric2 tsp
-
salt1 tbsp
Wartości odżywcze na 135 g
Kalorie
340.6 kcal /
1425.3 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
65.3 g
Błonnik
24.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
7038.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Thai red curry paste
15 min
Peri peri spice mix
5 min
Tandoori paste
5 min
Everyday Indian curry paste
30 min
Ginger paste
15 min
Garlic paste
20 min
Garam masala powder
5 min
Spiced tomato chutney
30 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Beef madras
1 godz. 30 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Roti
2 godz.