Urządzenia i Akcesoria
Pork pies
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions
Składniki
Pastry
-
oil for greasing
-
water250 g
-
lard150 g
-
plain flour600 g
-
salt1 tsp
Filling
-
water500 g
-
eggs3
-
brown onion cut into halves80 g
-
rindless bacon rashers cut into pieces100 g
-
lard20 g
-
pork mince300 g
-
ground nutmeg½ tsp
-
salt½ tsp
-
freshly ground pepper½ tsp
-
dried thyme½ tsp
-
dried sage½ tsp
-
fresh baby spinach leaves (approx. 12 leaves)20 g
-
blue cheese (opcjonalnie) sliced70 g
-
English mustard to serve
-
cornichons to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
703.4 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
1884.8 kJ /
448.8 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
42.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork with black bean sauce
30 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Butter chicken
55 min
Beef rendang
1 godz. 55 min
Hungarian goulash
1 godz. 30 min
Traditional gravy
25 min
Chicken korma
45 min
Beef goulash with dumplings
1 godz. 45 min
Festive fruit cake
30 godz. 55 min
Meatloaf with mushroom sauce
1 godz. 15 min
Aussie meat pies
2 godz.
Basic bread
1 godz. 35 min