Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- oil, for greasing
- 250 g water
- 150 g lard
- 600 g plain flour
- 1 tsp salt
Filling
- 500 g water
- 3 eggs
- 80 g brown onion, cut into halves
- 100 g rindless bacon rashers, cut into pieces
- 20 g lard
- 300 g pork mince
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp salt
- ½ tsp freshly ground pepper
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried sage
- 20 g fresh baby spinach leaves (approx. 12 leaves)
- 70 g blue cheese, sliced (opcjonalnie)
- English mustard, to serve
- cornichons, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1884.8 kJ / 448.8 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 703.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aussie meat pies
2h
Butter chicken
55min
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Iced puff pastry
40min
Shortcrust pastry
5 min
Beef and beer pie
1h 40min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1h 25min
Chicken à la king
40min
Shortbread
1h
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1 godz. 5 min
Guinness beef pies
2h 15min
Basic bread
1h 35 min