Urządzenia i Akcesoria
Lamb kleftiko
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portions
Składniki
Tzatziki dip
-
Lebanese cucumber unpeeled, sliced lengthways and deseeded1
-
salt¼ tsp
-
garlic clove1
-
fresh mint leaves only2 sprigs
-
Greek yoghurt (see Tips)300 g
-
lemon juice to taste
-
olive oil30 g
-
ground black pepper1 pinch
Pita bread
-
rice flour (see Tips)200 g
-
brown rice flour (see Tips)150 g
-
potato starch100 g
-
arrowroot flour60 g
-
xanthan gum3 tsp
-
salt1 ½ tsp
-
warm water500 g
-
dried instant yeast2 ½ tsp
-
pure maple syrup2 tsp
-
vegetable oil plus extra for drizzling2 tbsp
-
psyllium husk (see Tips)2 tbsp
Lamb kleftiko
-
boneless lamb shoulder750 g
-
olive oil1 tbsp
-
lemon juice only (approx. 20 g)½
-
white wine2 tbsp
-
salt½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
dried oregano1 tsp
-
sumac (optional)1 tsp
-
garlic cloves unpeeled and crushed4
-
water2500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
756.5 mg
Białko
23.8 g
Kalorie
2359.6 kJ /
561.8 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
52.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1 godz.
Apple, leek and sage sauce
15 min
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Moroccan chicken and couscous salad with sweet potato soup
45 min
Chicken velouté meal
40 min
Chilli con carne
45 min
Cottage pie with purple mash (Toddlers and beyond)
1 godz. 15 min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25 min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 godz.
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Meatballs in red pepper sauce
30 min
Creamy coconut chicken curry
30 min