Urządzenia i Akcesoria
Lamb kleftiko
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 portions
Składniki
Tzatziki dip
-
Lebanese cucumber unpeeled, sliced lengthways and deseeded1
-
salt¼ tsp
-
garlic clove1
-
fresh mint leaves only2 sprigs
-
Greek yoghurt (see Tips)300 g
-
lemon juice to taste
-
olive oil30 g
-
ground black pepper1 pinch
Pita bread
-
rice flour (see Tips)200 g
-
brown rice flour (see Tips)150 g
-
potato starch100 g
-
arrowroot flour60 g
-
xanthan gum3 tsp
-
salt1 ½ tsp
-
warm water500 g
-
dried instant yeast2 ½ tsp
-
pure maple syrup2 tsp
-
vegetable oil plus extra for drizzling2 tbsp
-
psyllium husk (see Tips)2 tbsp
Lamb kleftiko
-
boneless lamb shoulder750 g
-
olive oil1 tbsp
-
lemon juice only (approx. 20 g)½
-
white wine2 tbsp
-
salt½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
dried oregano1 tsp
-
sumac (optional)1 tsp
-
garlic cloves unpeeled and crushed4
-
water2500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
756.5 mg
Białko
23.8 g
Kalorie
2359.6 kJ /
561.8 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
52.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 godz. 50 min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 godz. 5 min
Spiced lamb flatbread
2 godz.
Twice-cooked pork belly with lentils
5 godz. 30 min
Peri peri spice mix
5 min
Chicken korma
45 min
Seekh kebabs
50 min
Pilaf with fragrant tarka
1 godz. 20 min
Spiced lamb pie
40 min
Simple gluten free herb gravy
20 min
Meatloaf with mushroom sauce
1 godz. 15 min
Asian nachos
40 min