Crispy flatbread with halloumi & ribbon veggies (Thermomix® Spiralizer, using modes)

Crispy flatbread with halloumi & ribbon veggies (Thermomix® Spiralizer, using modes)

4.8 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Flatbread
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • water
    150 g
  • white sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • baker's flour
    300 g
  • salt
    ½ tsp
Topping
  • beetroot trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    100 g
  • zucchini trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    150 g
  • carrot 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    100 g
  • sweet potato 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • red capsicum cut into slices (5 mm)
    150 g
  • crème fraîche
    150 g
  • haloumi or feta cheese
    150 g
  • walnut halves roughly chopped
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 713 mg
Białko 19.7 g
Kalorie 2862 kJ / 684.1 kcal
Tłuszcz 35.1 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...