
Urządzenia i Akcesoria
Brinjal (eggplant pickle)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
1010 g
Składniki
-
fresh ginger peeled and cut into slices (2 mm)30 g
-
fresh long green chilli cut into halves1
-
garlic cloves2
-
ground turmeric2 tsp
-
ground ginger2 tsp
-
chilli powder½ tsp
-
malt vinegar150 g
-
brown sugar110 g
-
cumin seeds1 ½ tsp
-
fenugreek seeds1 ½ tsp
-
vegetable oil or light olive oil130 g
-
sea salt1 tbsp
-
eggplant cut into pieces (1 cm)600 g
Wartości odżywcze na 1010 g
Kalorie
1767 kcal /
7423 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
136.4 g
Węglowodany
126.3 g
Błonnik
20.2 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
9237.1 mg