Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g fresh ginger, peeled and cut into slices (2 mm)
- 1 fresh long green chilli, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground ginger
- ½ tsp chilli powder
- 150 g malt vinegar
- 110 g brown sugar
- 1 ½ tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp fenugreek seeds
- 130 g vegetable oil or light olive oil
- 1 tbsp sea salt
- 600 g eggplant, cut into pieces (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1010 g
- Kalorie
- 7423 kJ / 1767 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 126.3 g
- Tłuszcz
- 136.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 9237.1 mg
Alternatywne przepisy
Traditional Worcestershire sauce
35min
Spiced tomato chutney
30min
Curry powder
10 dk
Tomato ketchup
1h 10min
Madras curry powder
15 dk
Spicy peach and mango chutney
45min
Cranberry and rosemary chutney
40 dk
Red onion relish
50min
Citrus marmalade
2 Std. 20 Min
Mango, ginger and chilli chutney
25h 10 min
Feijoa jelly
27 Std. 40 Min
Quince paste
4hod. 10min