Brinjal (eggplant pickle)

Brinjal (eggplant pickle)

5.0 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
1010 g

Składniki

  • fresh ginger peeled and cut into slices (2 mm)
    30 g
  • fresh long green chilli cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • ground turmeric
    2 tsp
  • ground ginger
    2 tsp
  • chilli powder
    ½ tsp
  • malt vinegar
    150 g
  • brown sugar
    110 g
  • cumin seeds
    1 ½ tsp
  • fenugreek seeds
    1 ½ tsp
  • vegetable oil or light olive oil
    130 g
  • sea salt
    1 tbsp
  • eggplant cut into pieces (1 cm)
    600 g

Wartości odżywcze na 1010 g

Kalorie 1767 kcal / 7423 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 136.4 g
Węglowodany 126.3 g
Błonnik 20.2 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 9237.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...