Moroccan lamb with pilaf

Moroccan lamb with pilaf

4.4 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Moroccan lamb
  • red onions (approx. 200 g), cut into quarters
    2
  • garlic cloves
    2
  • fresh coriander leaves only
    1 bunch
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground ginger
    ½ tsp
  • paprika
    1 tsp
  • saffron threads
    2 pinches
  • orange zest (1 x 4 cm strip), no white pith
    1 piece
  • olive oil
    50 g
  • cinnamon quill
    1
  • boneless lamb shoulder trimmed and cut into cubes (3 cm)
    700 - 800 g
  • canned whole tomatoes
    800 g
  • tomato paste
    40 g
  • honey
    2 tbsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
Pilaf
  • barberries (see Tips) (optional)
    2 tbsp
  • warm water plus extra for soaking
    1150 g
  • basmati rice
    200 g
  • white quinoa
    100 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
    1
  • grapeseed oil
    40 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground cardamom
    1 tsp
  • salt plus extra for seasoning
    1 tsp
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • salted butter
    40 g
  • blanched almonds for garnishing
    30 g
  • pomegranate arils only
    ½
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, cut into pieces
    2 sprigs
  • fresh mint leaves only, cut into pieces
    2 sprigs
  • saffron steeped in 1 tbsp hot water
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 699.3 kcal / 2937.2 kJ
Białko 40.5 g
Tłuszcz 31.4 g
Węglowodany 60.2 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 1606.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...