Urządzenia i Akcesoria
Moroccan lamb with pilaf
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 portions
Składniki
Moroccan lamb
-
red onions (approx. 200 g), cut into quarters2
-
garlic cloves2
-
fresh coriander leaves only1 bunch
-
salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
ground cumin2 tsp
-
ground ginger½ tsp
-
paprika1 tsp
-
saffron threads2 pinches
-
orange zest (1 x 4 cm strip), no white pith1 piece
-
olive oil50 g
-
cinnamon quill1
-
boneless lamb shoulder trimmed and cut into cubes (3 cm)700 - 800 g
-
canned whole tomatoes800 g
-
tomato paste40 g
-
honey2 tbsp
-
ground cinnamon1 tsp
Pilaf
-
barberries (see Tips) (optional)2 tbsp
-
warm water plus extra for soaking1150 g
-
basmati rice200 g
-
white quinoa100 g
-
brown onion (approx. 120 g), cut into quarters1
-
grapeseed oil40 g
-
ground cumin1 tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground cardamom1 tsp
-
salt plus extra for seasoning1 tsp
-
Vegetable stock paste (see Tips)2 tsp
-
salted butter40 g
-
blanched almonds for garnishing30 g
-
pomegranate arils only½
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, cut into pieces2 sprigs
-
fresh mint leaves only, cut into pieces2 sprigs
-
saffron steeped in 1 tbsp hot water1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1606.2 mg
Białko
40.5 g
Kalorie
2937.2 kJ /
699.3 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
60.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moroccan harira soup with chicken
55 min
Spiced lamb roast
29 godz. 50 min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Chicken korma
45 min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Crispy bread with tapenade
45 min
Balti coconut fish curry
50 min
Coconut lamb curry
2 godz.
Seekh kebabs
50 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 godz. 10 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min