Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre doux, fondu et un peu pour le plat
- 115 g de farine de blé, et un peu pour le plat
- 500 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue et égrainée
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'eau
- 1 pincée de sel
- 125 g de framboises fraîches ou surgelées
- 50 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1156.2 kJ / 276.6 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le milhassou
2h
Charlotte aux fraises
3 Std. 35 Min
Terrine en mousse de fruits
4h 30min
Tiramisu aux cerises
2h 15min
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12 Std. 30 Min
Tiramisu aux fraises
4h 30min
Tiramisu framboises-fraises
3 Std.
Clafoutis aux fruits rouges
55 min
Flaugnarde aux poires
50min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.